An urban lady diary

Photocoagulation Laser

on
Monday, May 21, 2012
Yayyy...after a few days I took a break from opening my notebook, watching TV, and avoiding the strong sun ray finally I can open my notebook and write my blog again, yippieee... My right eye already got a laser treatmeant so I must took a break...scray isn't it?. I had known there was a problem with my right eye when I did general check up and I was so surprised. My left eye is normal but my right eye got minus 7,5...how high it is. There is many minus difference between my left eye and my right eye. And the doctor said that I got amblyopia or lazy eye. Beside that I have thin optical nerve in my retina so I must receive photocoagulation laser treatment in order to prevent from ablasio retina or damaged retina.

What is photocoagulation laser? Laser coagulation or laser photocoagulation surgery is used to treat a number of eye diseases and has become widely used in recent decades. During the procedure, which is usually performed on an outpatient basis, a laser is used to finely cauterize ocular blood vessels to attempt to bring about various therapeutic benefits (taken from wikipedia ). Okay for easy explanation I'll explain in bahasa.
Dikarenakan saraf mata ku yang tipis dan lemah yang dapat menyebabkan robeknya si saraf satu ini maka diperlukan pengobatan untuk memperkuat si saraf satu ini, apalagi aku mengidap minus yang sangat tinggi so this treatment is very necessary for me. Laser fotokoagulasi atau cryotherapy (pembekuan) dilakukan di sekeliling retina yang lemah dan bertujuan untuk merekat atau menambal saraf yang lemah tersebut supaya tidak terjadi ablasio. Treatment ini gak perlu sampai menginap kok, cuma perlu waktu 10-15 menit dan voila..it's done!. Dan yang terpenting gak pake rasa sakit, yah walau cuma kerasa cenut-cenut bentar. Waktu dilaser rasanya silau banget dan membuat si saraf agak cenat cenut tapi gak papalah kan biar sembuh. Oh ya biaya untuk laser ini gak semahal laser yang untuk lasik yang sampai di atas lima jeti itu.

Okeh deh, segindang dulu ye info dari eyke. Jagalah selalu kesehatan mata kalian, dan kalo perlu rutin buat periksa mata apalagi buat yang sering berhadapan sama notebook dan sebangsanya. Seminggu lagi eyke kontrol, hope it'll be allrite! ;)
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature